Klanten stellen ons vaak de vraag:
“Hoe gaat dat juist in zijn werk als jullie naar mijn thuis komen?”

We brachten het in beeld: een dag autoruiten vervangen samen met Andy & Alexander.

Nog voor het ochtendgloren vertrekken is niet altijd even aangenaam, maar door de files voor te zijn winnen we veel tijd. Onze eerste klant? Iemand met een verbrijzelde achterruit. Het gevolg van een stom incident tijdens het inladen van de koffer. Zodra we bij onze klant aankomen, zetten we onze tent op. We halen het vocht uit de lucht met onze speciale blazer. De Renault Kangoo is verzekerd tegen glasbraak. Dat is gemakkelijk voor onze klant, want hij moet enkel zijn groen verzekeringsdocument tonen. Het papierwerk en de betaling regelen we rechtstreeks met zijn verzekeringsmaatschappij.

Ardennen

Wat een leuke dag. We rijden naar de Ardennen. Een prachtige omgeving en … nagenoeg volledig filevrij. Het is nog ontzettend vroeg. We stoppen onderweg voor een lekkere kop koffie. Renaat, onze fotograaf, heeft er ook eentje verdiend. In Bütgenbach wacht onze tweede klant. De eigenaar van de Renault Master heeft een bedrijf dat sanitaire installaties plaatst. Binnen het uur is zijn voorruit vervangen en kan hij terug aan het werk.

Heb je geen glasbreukverzekering? Dan kun je ook bij ons terecht. Dat bevestigt onze derde klant. Hij vroeg eerst advies bij een grote firma en kwam daarna ook bij ons te rade. Nadat hij onze offerte ontvangen had, kregen we onmiddellijk een orderbevestiging. En of hij tevreden was met zijn nieuwe voorruit! Na drie interventies hebben wij honger gekregen. We halen een broodje uit. Dat oogt volgens onze fotograaf mooier dan een boterhammetje met kaas of hesp!

Honger

Meer en meer wagens beschikken over voorruiten met allerlei opties: geluids- of zonwerend glas, een lane departure warning systeem, een regen- of lichtsensor, een ingebouwde antenne, een head-up display, verwarming,… enzovoort. Onze volgende vervanging is zo’n wagen met veel opties. De voorruit van deze jonge Ford Transit is uitgerust met verwarming en een regen- en lichtsensor. De eigenaar heeft een omniumverzekering, dus plaatsen we een originele Ford-voorruit. Omdat we de ruit rechtstreeks bij een Ford-dealer bestellen, loopt de kostprijs en wachttijd ietwat op. Toch is het een meerwaarde om bij een recente wagen een officiële ruit te plaatsen. De bestellingen voor de volgende dag geven we ondertussen door aan Saint-Gobain Sekurit, onze vaste leverancier.

We rijden verder richting Luik om nog een verbrijzelde achterruit te vervangen. Dit keer voor een vaste klant, een autohandelaar. Hij verkocht deze wagen gisteren, maar tijdens een laatste check sneuvelde de achterruit. De nieuwe eigenaar is al op de hoogte gebracht. Zodra hij binnen enkele uren het voertuig komt ophalen, zal er van de schade niets meer te merken zijn.

We arriveren bij de laatste klant van vandaag. Deze vrouw heeft een ouder model van de BMW 3-reeks. De voorruit van dit BMW-model hebben we al vaak vervangen. Dat is dus een koud kunstje. We schroeven de ruitenwissers en paravanplaat los om vervolgens de oude voorruit los te snijden. Nadat we de oude lijm van de carrosserie verwijderd hebben, brengen we een nieuwe hechtinglaag aan. Intussen is de nieuwe voorruit klaar voor de plaatsing. Enkele ogenblikken later is iedereen weer onderweg. Nog snel even tanken en onze bestelwagen laden voor een nieuwe werkdag.

Tot morgen!

Erkend door de verzekeringsmaatschappijen:

Erkend door
de verzekeringsmaatschappijen